3 JENIS DESIGN KABINET DAPUR SESUAI UNTUK RUMAH DI MALAYSIA

 

Kali ini kami ingin menerangkan tentang beberapa jenis reka bentuk kabinet dapur yang boleh disesuaikan dengan keadaan rumah anda. Reka bentuk ini adalah berpandukan kepada gaya yang anda mahukan untuk ruang dapur kediaman anda, ketahanan kabinet dapur berkenaan serta kos yang diperlukan. Berikut ialah beberapa jenis reka bentuk kabinet dapur yang mungkin sesuai bagi rumah anda :-

 

  1. I-shape

Kebiasaannya, reka bentuk I untuk kabinet dapur ini adalah sesuai untuk ruangan dapur yang agak kecil, seperti untuk rumah flat atau apartment yang kecil. Namun, bagi anda yang gemarkan reka bentuk yang sederhana, rekaan I-shape ini juga boleh disesuaikan untuk ruang dapur yang besar. Reka bentuk ini merupakan antara reka bentuk kabinet dapur yang sering menjadi pilihan kerana ia adalah ringkas dan memenuhi bajet dengan harga yang mampu milik.

 

  1. L-shape

Rekaan kabinet dapur berbentuk L ini adalah pilihan bagi anda yang berada di apartment atau kondominium yang mempunyai ruang yang agak luas. Rekaan ini memudahkan pergerakan dalam ruang dapur dan turut menyediakan ruang khas (benchtop) bagi urusan penyediaan bagi memasak.

 

  1. U-shape

Kabinet dengan rekaan berbentuk U ini adalah sangat sesuai bagi ruangan dapur yang besar di kondominium yang luas. Ia memudahkan kerja memasak bagi keluarga yang besar dan mempunyai kabinet besar yang boleh memuatkan lebih banyak peralatan dapur. Ia adalah sangat efisen bagi kawasan yang luas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *